fredag 25. februar 2011

Wenches suppe...


Man tager 4 pers :

200-300 gr bacon-skjæres i små biter(jeg velger bacon med mye kjøtt,og skjærer bort noe av fettet)
1/2-1  løk-kuttes i små biter

Surres i panne/jerngryte.Når dette har fått en gyllen farge,så ha ca 1-1/2 liter vann i gryte/kasserolle(eller passe mengde)

1-2 hønsebuljongterning(etter smak)
1/2 rødløk-kuttes i små biter
2-3 gulerøtter-kuttes i små biter
1 liten bit sellerirot-kuttes i små biter
1/2 kålrabi-skjæres i små biter
Ca en halv kopp med linser
Kokes til linsene og grønnsakene er møre.

På slutten av koketiden tilsettes

1/2 purreløk-kuttes
1/2 paprika-kuttes i biter
Litt soltørka tomater-kuttes i biter

Litt persille småhakkes strøes på suppen før servering.
I denne suppen så kan man variere grønnsakene etter hva man har.
Linser er ikke nødvendig,men gjør suppen sunnere.Det er baconet som utgjør smaken.
Men buljong og bacon så trengs det ikke salt eller krydder.

Kjempegod og varmende suppe.

(På bildet så er det ikke linser,persille,soltørka tomater i suppen-tomt i skapet!!! )

1 kommentar:

  1. Nam nam.. den suppen hørtes og så kjempe god ut.. har skrevet opp oppksriften så kansje den blir prøvd ut..

    Ha ei flott helg videre.. her blir den brukt til sangseminar.. kjempe gøy :):)

    SvarSlett