fredag 7. oktober 2011

Fridag ble bakedag!

I dag har jeg bakt kringle eller Blakrans som vi sier på Fosen,skal serveres på bursdagsfest om 2 timer.
Skal i en 70 årsdag med mange eldre,og da er kringle populært på kakebordet.
Etterpå blir det å kjøre til hytta på senkvelden.
Håper på deilig vær på fjellet:-)

Jeg bruker en prorsjon hvetedeig laget av ca 1 kg hvetemel.
Etter heving så kjevler jeg lager jeg to leiver,kjevler ut.Smører på godt lag med smør,
strør på sukker og kanel,ev rosiner.Ruller sammen på langs til to lange ruller.
Klemmer"sammen rullene i endene,slik at det blir en rund eller oval "pølse",klipper så med ca 1-2 cm mellomrom og bretter ut til sidene annehver gang.

Etterhev,og pensle kringla med sammenpisket egg,strø på perlesukker,og ev.hakkete mandler.

Meget godt,og drøy bakst til kaffebordet.Valgte blå servietter og et blått brett,da det skulle pyntes i blått til jubilanten denne høstkvelden...

Nå må jeg springe,for å redde bollene som står i ovnen.

Ha en flott helg.

4 kommentarer:

  1. Mm mm så godt ut - håper det ble ei trivelig feiring;) God helg

    SvarSlett
  2. Hei.Nam nam blakrans kaller jeg det å.Så deilig ut.Tusen takk for oppskriften.Ønsker deg en riktig fin søndag.Klem fra Bodil.

    SvarSlett
  3. Himmel og hav, så deilig den så ut! Delikat! Bladkrans sier vi her nord også.

    SvarSlett
  4. nam nam - nå fikk jeg lyst å bake med en gang :-)

    SvarSlett