mandag 12. juli 2010

Ut på tur...

Vi i Vårres hus har ferie for tiden.
Uteliv har blitt prioritert sterkt,da været faktisk har vært bedre enn forventet på kysten av Trønderlag.

Vi har vært i 2 uker hos min far .2 uker med bare kos og avslapping,med fisking,turer i skog og mark.
Besøk hos gamle slektninger har det også blitt tid til.
Nye venner har vi også møtt,slik som denne damen:                                                                                 De siste årene har det blitt mye hoggorm.Tror ikke det er nødvendig å frede den lenger...Dette er en hoggormhunn som vi nesten gikk oss på oppå haugen bak mitt barndomshjem.

Hoggormhunnen blir 6-8 år gammel.Får unger (egg,men ungene blir klekket rett før fødsel) når hunnen er 4 år.Får sjelden mere enn 2-3 kull med 2 års mellomrom,da dette er stor påkjenning for ormen.
Får gjennomsnittelig 9-11 unger,men også opp mot 21 stk.Så da holder det at hun føder ett par ganger før hun dør!Hoggormnunnen er mere brunlig enn hannen,som er mer grå.
Dette var dagens naturfagtime.Ha en riktig god sommer.

3 kommentarer:

 1. Hei.Liker ikke hoggårm.Fyrss.Har ikke truffet på så mange når jeg har vært i skogen.Heldigvis.Nydelige bilder.Kos deg masse å ha en riktig fin Sommer videre.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 2. Heisann :) jeg husker huggorm fra barndommen. Ikke så koselig å nesten tråkke på men :) Er på en liten runde til mine følgere for å ønske god sommer videre. Håper at dere får en alle tiders ferie.
  Merethe

  SvarSlett
 3. Hei :)

  så koselig å nyte tiden ute da og dra på fam.besøk.

  Men huggorm har jeg aldri likt jeg da, men det er nå nok av de i skog og mark rund her jeg bor da.

  Ha ei flott uke videre :)

  Klem fra Evelyn

  SvarSlett