tirsdag 15. desember 2015

Vinterstrikk

Vinteren i Norge er kald,og varme ullklær er godt å ha for små og store.
Her er Sandnes sin "dådyr"mariusgenser,strikket i tynn merinoull fra Sandnes.
Selvfølgelig er den strikket i mottakers yndlingsfarger.
Skulle ha valgt en annen farge bak dådyrene,og annen farge som markerer munn og øyne.Den duse lillafargen jeg fant,vises nesten ikke.
Genseren er strikket i 6 år,med ekstra lengde i ermer og bol.
Har også strikket mønster på ermer og bol,for å variere litt.


Buksen er strikket uten oppskrift,og den ble alt for stor!
Får den bare ligge i skapet et år eller to,så passer den nok.
Lua er egen oppskrift.
Tynn merinoull gir flotte plagg,men "bygger"lite når man strikker.Så det blir noen omganger..

4 kommentarer:

 1. Så fine klær. Det er ingenting som slår ull for aktive barn som skal være ute i kaldt vær. Og om et plagg blir i største laget, så får det våge seg, unger vokser. Verre er det med det som blir for smått. Jeg er ram på å strikke uten oppskrift, med meget variabelt resultat.
  Vi har også fått snø. Og nå venter jeg på solsnu og julefri, og så håper jeg at det lysner både ute og inni hodet sånn etterhvert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper det nå går litt fortere mot lysere tider. Her regner det i bøtter og spann,og det har det gjort i lengre tid. Vi gjør vårt for å bidra til kraftproduksjon! Vi har da klær ,men det som er trist er at jeg vil ha snø! Nå.. For å få det lysere, og for å gå normalt .For det er blankis, overalt,,,
   Piggsko har jeg, men må snart bruke skøyter for å komme meg på jobb..
   Skal sette meier på bilen!

   Slett
 2. Veldig fin Bambigenser! Synd at buksen ble for stor, men det er da praktisk at den vil passe om noen år da:) Strikket i tynn merinoull er det jo skikkelige luksusplagg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk,takk Jeg har gjort en endring på buksa, har laget en ekstra brettekant,4 cm lengre ned. Plukket opp masker, klip av ,strikket brettekant og masket på den jeg tok av .Nå er det litt lavere linning, og strikken er strammet inn. Prinsessa brukte buksa da hun kom på julebesøk. Men innefor dressen er den litt for bumsete.Men hun har da flere bukser som mormor har strikket, så det går bra. Genserener nydelig på :-)

   Slett