onsdag 5. januar 2011

Bokanmeldelse..

Hjemkomsten av Victoria Hislop.
Hjemkomsten er like spesiell og inspirerende som romanen Øya.Lærerik,inspirerende,fengende er stikkord.
Denne gangen er det smektende flamenco, lidenskap og smerte som er handlingen, men ettervert med borgerkrig og et Spania i kaos. Under tårnene til Alhambra, kan man høre lyden av musikk og hemmeligheter i Granadas brosteinsgater. Sonia Cameron - hun er der for å danse. Men en samtale i en kafé og fotografier trekker henne inn i en fortelling fra borgerkrigen.
 I 1936 splintret Francos hær landets skjøre fred, og i Granada blir familier vitne til de mest grusomme handlinger i konflikten.Delt av politikk og elendighet må alle velge side, og kjempe sin personlige kamp mens landet  rives i biter foran øynene på dem.

Har sittet med nesa i denne boka og lest,og anbefaler alle andre å gjøre det samme.

3 kommentarer:

 1. Takk for koseleg kommentar, og lukke til med strikkinga :)

  SvarSlett
 2. Hei:) takk for bokannbefaling... har skrevet ned navnet... kansje jeg får lest den en dag.. er glad i å lese.. selv om det ikke har blitt så mye av det i det siste.

  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 3. Kan skrive under på denne bokanbelfalinga! Las boka i fjor og vart skikkeleg fanga. Var i Granada i 2 veker i 2008 i samband med spanskstudiar og besøkte både Alhambra og andre bydelar som er omtalte i boka. Borgarkrigen i all si gru er noko som mange treng å få innsikt i, må seie eg er imponert over at ei så ung engelsk forfattar har så god oversikt over denne mørke delen av den spanske historia!

  SvarSlett